Blog

Terug naar overzicht

Akoestische harmonie in een oud mijngebouw

20220520_110557.jpg

totaal.jpg

Vandaag willen we je meenemen op een opmerkelijke reis naar een oud mijngebouw, waar het Genkse orkest zijn oefenzaal heeft. Deze case study is een uitstekend voorbeeld van onze expertise in totaalprojecten en complexe uitdagingen. Maar laten we niet op de zaken vooruitlopen - we hebben een pakkend verhaal voor je!

Een symfonie van klachten

Het oude mijngebouw werd gerenoveerd om als oefenzaal te dienen voor Genkse orkest, een muzikaal gezelschap met grootse ambities. Na de renovatie dacht men dat alle problemen opgelost waren, maar al snel kwamen er klachten binnen. Telkens wanneer het orkest optrad, ervoeren ze een overweldigend hard geluid. Het was duidelijk dat er nog werk aan de winkel was.

AcoustX to the rescue

Toen het orkest ons benaderde met hun akoestische uitdaging, wisten we dat we onze expertise op het gebied van totaalprojecten en complexe opdrachten moesten benutten. We begonnen met een grondige analyse van de ruimte en de problemen die ze ondervonden.

Esthetiek en akoestiek in harmonie

In nauwe samenwerking met het Genkse orkest gingen we aan de slag. We ontwikkelden een plan dat zowel esthetische als akoestische verbeteringen omvatte. Ons team van ervaren vakmensen bracht de perfecte balans tussen functionaliteit en schoonheid in de ruimte.

Het resultaat was verbluffend. De combinatie van ons hoogwaardig interieurwerk en onze akoestische oplossingen creëerde een oefenzaal die zowel visueel aantrekkelijk als auditief indrukwekkend was. Het geluid werd op een natuurlijke manier gedempt, waardoor de muzikanten zich volledig konden concentreren op hun prestaties zonder overweldigd te worden door een overdreven hard geluid.

De verbeteringen waren niet alleen merkbaar voor het orkest zelf, maar ook voor het publiek dat van hun optredens genoot. Het geluid was nu in harmonie met de ruimte, waardoor de muziek tot leven kwam zonder de luisterervaring te verstoren. Het oude mijngebouw transformeerde van een bron van klachten naar een meesterwerk van akoestische perfectie.

AcoustX - jouw partner in akoestiek

Als je, net als het Genkse orkest, een ambitieus project hebt dat akoestische perfectie vereist, aarzel dan niet om contact op te nemen met AcoustX. We staan klaar om naar jouw visie te luisteren en op maat gemaakte oplossingen te bieden die je stoutste verwachtingen overtreffen. Laat ons je helpen om een ruimte te creëren waarin jouw passie tot leven komt en waar je trots op kunt zijn. Bij AcoustX maken we dromen werkelijkheid!

Heb je een vraag?
Contacteer ons